120513_sommer

Sommerudflugt 13. maj 2012

Udflugtens mål var i år Sternwarte Bergesdorf lidt sydøst for Hamborg. På turen deltog i alt 16 personer fordelt i 5 private biler. Blandt deltagerne var 2 personer fra HAFU. Der var afgang fra Horsens klokken 08:00 og fællesrast med Stellas hjemembagte boller, te og kaffe kort før Tinglev. Næste stop på turen var

Middag på hotel Miditterran i Bergedorf

Vi nød alle en dejlig rumpfsteak og købte individuelle drikkevarer til. Det var på mors dag, og måske derfor var der fyldt godt op i restauranten. Efterfølgende kunne vi i det lidt kølige, men i øvrigt fine vejr lade bilen står og gå op ad en sti gennem en lille skov til observatoriet

Sternwarte Hamburg

Præcis klokken 14:00 var vi deltagere på en rundvisning – på tysk og som en del af en guppe på ca. 30 personer. Vi blev ført rundt til en række imposante, men nu lidt forfaldne bygninger i den smukke park, hvor træernes størrelser viste, at stedet ikke længere blev brugt til praktisk astronomi.

Rundviseren fortalte og fortalte på tysk – ikke altid særlig tydeligt – om stedet og om astronomiske begreber, som vi godt kunne have undværet.  Skuffende var det, at Benhard Schmidt overhovedet ikke blev omtalt, og at vi ikke så hans museum.

Efter rundvisningen slappede vi af med eftermiddagskaffe i cafeen ved observatoriet, før turen igen gik mod Danmark. Ved 20-tiden var vi så igen tilbage i Horsens.

For gode billeder og beskrivelser se

Klik på et billede nedenfor for at se det i stor størrelse og evt. starte et diasshow.

Tekst og billeder: K.E. Sørensen